Till alla vårdnadshavare och barn på Smedshagsskolan

Med anledning av de fruktansvärda händelserna i Stockholm i fredags vill jag naturligtvis först och främst uttrycka min medkänsla med de drabbade och deras anhöriga.

Samtidigt vill jag uttrycka min beundran och stolthet över alla dem som på olika sätt bidrog till att hantera situationen och skapa ordning i kaoset, allt ifrån poliser, sjukvårdspersonal och väktare till vanliga medmänniskor som öppnade sina hem, bjöd på mat och dryck, eller bara med stoiskt lugn vandrade hem genom staden.

Vi vet förstås ännu inte hur eleverna, eller våra medarbetare, mår, eller huruvida någon drabbats mer personligt av detta.
Vi skall som vanligt ta hand om varandra!

Jag vill vara tydlig med att illdåd som detta inte kan lastas på grupper av människor, utan enbart på den eller de som utför handlingen.

Jag, och all personal på skolan, står stadigt i övertygelsen att de allra flesta människor är goda!

Tillsammans med er föräldrar är det detta budskap vi vill ge eleverna!
Må väl och ta hand om varandra,

Lolitha Nilsson
Smedshagsskolan