Studie- och yrkesvägledning

Välkommen till skolans studie- och yrkesvägledning!

Här kan du få hjälp och stöd i valprocessen till gymnasieskolan. Du kan få information och tips om yrken och utbildningar, PRAO, sommarjobb och sommarkurser för årskurs 9.

Här finns det länkar med information om utbildningar.

Efter gymnasiet Se vad du kan utbilda dig till i pdf-filerna längst till höger på sidan

Gymnasieutbildning, programstruktur och examensmål

Gymnasieintagningen  Att söka till gymnasiet, information om gymnasieskolor, gymnasieutbildningar, intagningspoäng, Öppet Hus m.m.)

Utbildningsinformation  Mycket bra sajt från skolverket inför gymnasie- och yrkesvalet

Framtidsvalet   Information om gymnasieutbildningar, intressetest m.m.

Kommunala skolor i Stockholms stad

Arbetsförmedlingen  Göra intressetest, lediga jobb att söka; under yrken/studier finns yrkes- och utbildningsbeskrivningar, t.ex. psykolog, jurist m.fl.)

Högskoleinformation  Studera.nu är Universitets- och högskolerådets webbplats för studieinformation. Här hittar du allt om hur högskolestudier fungerar och du får hjälp att välja, bland annat med funktionen Sök och jämför utbildning i fliken ovan. Här finns också information om högskoleprovet och om hur man gör för att studera utomlands.

Gymnasieguiden  Om gymnasieskolor, utbildningar m.m

Om den internationella gymnasieutbildningen IB på engelska

CSN  Centrala studiestödsnämnden

Hör gärna av dig om du behöver hjälp med något!

Linda Jarbell, studie- och yrkesvägledare
Tel.08-508 41 760 tisdag-fredag